Ispovijedam

33,05 €
 • Jezik izvornika: katalonski

 • Prijevod: Boris Dumančić

 • Broj stranica: 768

 • Datum izdanja: studeni 2016.

 • ISBN: 978-953266796-7

 • Naslov izvornika: Jo confesso

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 225 mm

 • Težina: 1 030 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 33,05 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Nesuđeni svećenik Felix Ardevol koristi se svojim vezama u Vatikanu kako bi se dokopao vrijednog nacističkog plijena, Storionijeve violine Vial iz 1764. Mnogo godina poslije njegov sin Adria prisjeća se sumornog stana prepunog antikviteta u kojem se kao dječak, s figuricama šerifa Carsona i indijanskog poglavice Crnog Orla, skrivao iza fotelje pokušavajući dokučiti očeve tajne. I nakon pedeset godina, muči ga krivnja jer je znao kombinaciju za otvaranje sefa, posudio Vial svojem prijatelju Bernatu i tako izazvao fatalnu zabunu. No skupocjeno glazbalo nije bilo zlosretno samo za oca i sina Ardevol – ovaj je instrument imao vrlo uzbudljivu povijest, a ljudi kojima je prošao kroz ruke, od baroknog skladatelja Jean-Marieja Leclaira do violinistice Židovke Berte na različite su načine postali taocima njegove sudbine.

Roman Ispovijedam, fascinantno djelo vodećega katalonskog pisca današnjice Jaumea Cabréa, prevedeno je na dvadesetak jezika te dobilo više uglednih katalonskih i međunarodnih nagrada. Ispreplećući raznovrsne intrigantne priče u roman koji poželite pročitati u jednom dahu, Cabré se dokazao kao briljantni pripovjedač i učvrstio svoje mjesto u vrhu suvremene europske književnosti.

“Roman nad romanima.”
Martin Schulz

“Cabré izvrsno prikazuje različite epohe i likove, majstorski prelazeći iz jednih u druge čak i usred rečenice.”
The Guardian

“Ispovijedam je raskošan, veličanstven, ambiciozan, izluđujući, briljantni izazov u kojemu morate ustrajati. Shvaćam da kritičari ne smiju pokazivati previše ushićenja, no ova je knjiga blizu savršenstvu onoliko koliko to knjiga uopće može biti.”
www.texasbooklover.com

 1. Violina zalijevana krvlju i druga čudesa katalonskog majstora Violina zalijevana krvlju i druga čudesa katalonskog majstora Miljenko Jergović o romanu "Ispovijedam" Jaumea Cabréa Cabré je, naime, nečuveno darovit pripovjedač, koji pripovijeda s takvom strašću i takvim tekom da se čovjeku učini da pred sobom ima stvorenje koje upravo od toga i živi. Čudovište koje ždere zbilju i proizvodi priču kojoj, zapravo, i nema kraja. Svih sedamsto i kusur stranica ove knjige pročitaju se gotovo na dušak, stvarajući u čitatelj