Gore je tiho

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
 • Jezik izvornika: nizozemski

 • Prijevod: Maja Weikert

 • Broj stranica: 312

 • Datum izdanja: veljača 2013.

 • ISBN: 978-953266464-5

 • Naslov izvornika: Boven is het stil

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 205 mm

 • Težina: 415 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 8,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Blizanci Henk i Helmer, uvijek tim redom; Helmer je bio stariji, ali Henk je bio brži. Bili su nerazdvojni sve dok Henk nije pronašao Riet, i sve dok se automobil koji je Riet vozila nije survao u jezero.
Na dan bratove smrti Helmer je po očevu nalogu napustio studij književnosti i na maloj obiteljskoj farmi počeo život “s glavom ispod krave” – život koji mu nije bio namijenjen.
No može li se vratiti život koji je bio tvoj, ali si ga propustio?
Trideset pet godina poslije Helmer će ostarjela oca premjestiti u sobu na gornjem katu, a klupko gorčine, strepnje i prijekora počet će se odmotavati kad ga u dom Van Wonderenovih još jednom donesu Riet i Henk – njezin osamnaestogodišnji sin.

Gore je tiho Gerbranda Bakkera oda je nizozemskom pejzažu, ravnici i beskrajnom nebu ponad nje – roman čija zavodljiva napetost počiva na naizgled jednostavnom jeziku, fascinantnome pripovjedačkom glasu i neuništivoj želji za ispunjenjem.

Gore je tiho Gerbranda Bakkera jedno je od onih rijetkih književnih djela koje bi svatko trebao pročitati.
The Irish Times

Ovo je tiha knjiga, smjerna tona i fina, samopodcjenjivačkoga humora. Bakkerovi su likovi stvarni – u jednakoj mjeri izgubljeni i zbunjeni te humani i šutljivo snažni.
Times Literary Supplement

Neobičan, nezaboravan roman...
The Guardian

Život, smrt, osamljenost, izgubljeni snovi – tu smo priču čuli već bezbroj puta, no Bakker je pripovijeda tako svježe kao da ju je upravo izmislio. Dijalozi su poput iskre u tmurnome sivom krajoliku.
Die Zeit

Briljantan, iznimno suptilan roman.
The Independent

Tajna je Bakkerove knjige u finoj ugođenosti svakog njezina dijela, u savršenom ritmu priče.
The New York Review of Books

Čitaj u e-izdanju!

 1. Otac i sin, nešto krava i ovaca na zabačenoj farmi i - priča koja će vas izbaciti iz kože Otac i sin, nešto krava i ovaca na zabačenoj farmi i - priča koja će vas izbaciti iz kože Trpki humor, sirova ljepota i neizdrživa emotivna tenzija Kad god oduševljeno pričam o ovom romanu, kad god ga preporučujem, uvijek se iznova začudim koliko je u njemu malo onoga što bismo na prvu nazvali "atraktivnim". Nema naime brze akcije, egzotičnih destinacija i izvanrednih junaka, nema uzbudljivog povijesnog okvira, fatalnih ljubavi, okrutnih ubojstava ili raskošne rečenice – ničega osim nešto krav