Gladno srce

Special cijena 21,59 € Redovna cijena 23,99 €
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Lana Momirski

  • Broj stranica: 352

  • Datum izdanja: ožujak 2024.

  • ISBN: 978-953358695-3

  • Naslov izvornika: Dit di gar, följer jag

  • Vrsta uveza: Tvrdi s ovitkom

  • Težina: 450 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 23,99 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Nepodnošljivo je živjeti bez ljubavi. Znaju to i Kåra i Unni, dvije žene povezane jednom obitelji koje se nikada nisu upoznale. Obje je društvo iznevjerilo, ali one su bile spremne ubiti kako bi preživjele.

U kolibi usred šume Kåra, udovica u pedesetima, planira sprovod za svekra. Progone je sjećanja. Brak je za nju bio poput zatvora, a obitelj u koju se udala oduvijek joj je zagonetka. Ni oni ne slute njezine mračne tajne. Šutljiva i naizgled krhka Kåra desetljećima je držala jezik za zubima, ali sada želi progovoriti o svojim grijesima.

Sedamdeset godina prije, početkom dvadesetog stoljeća, snalažljiva i odvažna Unni osuđena je jer je pomagala ženama da pobace. S ljubavnikom i sinom bježi iz Norveške u Švedsku, gdje pronalaze dom u trošnoj kolibi. Zima kuca na vrata i Unni, ponovno trudna, zna da ih samo čudo može spasiti od sigurne smrti. Može li ljubav dostajati?

Gladno srce emotivno je razoran, napet i hrabar roman o ženama koje u vremenu kada muškarci kroje pravila žude za slobodom i dostojanstvom. Lina Nordquist napisala je sagu o ženskoj snazi, literarnu bombu koja, poput stvarnog života, pulsira između tragedije i tog tračka svjetlosti koji daje smisao patnji.

 

"Fenomenalna priča s nevjerojatno dobrim krajem, potpuno nevjerojatnim. Njezini su opisi prirode, svjetlosti, šume i ljubavi… naprosto bez premca. (…) Fantastičan prvijenac. Među najboljima koje sam u životu pročitao."

– Go'kväll

 

"Gladno srce jedan je od rijetkih novoobjavljenih romana od kojeg zglavci prstiju, stišćući korice, na trenutke pobijele, a suze poteku – jer ovaj nas roman podsjeća na minule obiteljske snove i neimaštinu."

– UNT

 

"Prvijenac koji impresionira svojom narativnom snagom i dubokom empatijom. Lina Nordquist piše o sudbinama dviju žena koje imaju mnogo toga zajedničkog i koje ne mogu biti tragičnije. Gladno srce drugačiji je ženski i ljubavni roman, i svakako ga treba pročitati!"

– BELETRISTIK couch (beletristik-couch.de)

 

"Gladno srce Line Nordquist izvanredno je uspješan prvijenac, uvelike u tradiciji skandinavskog realizma, ali s vlastitim štihom, bliskošću s prirodom i psihološkom preciznošću."

– WDR

 

"Ono što njezin prvi roman čini tako izuzetnim, jest jezik sa svojom ekspresivnošću i vlastitim poetskim ritmom."

– Zeichen & Zeiten

 

"Pomni portreti likova te uvjerljiv prikaz teškoga života zakupaca početkom 20. stoljeća doista su očaravajući, a autoričino znanje o promjenama u prirodi zadivljuje. Radnja je napeta, no ne i predvidljiva, sadržaj nas stalno iznova iznenađuje, premda nam autorica tu i tamo daje naslutiti kako je sve povezano."

– BTJ-häftet

 

"Roman je prije svega topla i fascinantna priča, vješto ispričana, s kompleksnim i uvjerljivim likovima. Dojmljiv i obećavajući prvijenac, u najmanju ruku."

– Falu-Kuriren