Europa - neotkriveni kontinent

Sedam putovanja s fotografijama Kurta Kaindla

Special cijena 20,19 € Redovna cijena 22,43 €
 • Jezik izvornika: njemački

 • Prijevod: Milan Soklić

 • Broj stranica: 416

 • Datum izdanja: listopad 2018.

 • ISBN: 978-953358000-5

 • Naslov izvornika: Die Hundeesser von Svinia, 2004.; Die versprengten Deutschen: Unterwegs in Litauen, durch die Zips und am Schwarzen Meer, 2005.; Die fröhlichen Untergeher von Roana.; Unterwegs zu den Assyrern, Zimbern und Karaimen, 2009.

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 515 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Zaputiti se s Karl-Markusom Gaußom na putovanje Europom jedinstven je doživljaj, ne samo jer je autor jedan od najboljih svjetskih esejista i putopisaca već i zato što otkrivamo skrivene kutke svoga, navodno itekako istraženoga kontinenta. Krećući se prostranstvima prije svega središnje i istočne Europe, autor pronalazi zajednice koje čuvaju neko drugo vrijeme, koje nam pokazuju kako je i koliko Europa raznolika i zašto je to čini jedinstvenom. Sasvim svejedno nalazi li se u Sviniji među Romima ili na Crnome moru među crnomorskim Nijemcima, je li na sjeveru u Litvi ili pak među Asircima u Švedskoj, Gaußa prije svega zanimaju ljudske sudbine, maleni detalji iz svakidašnjice.

Sedam putovanja u knjizi Europa – neotkriveni kontinent mnogo je više od samo sedam izvanrednih putopisa – to su studije o korijenima, o skrivenim željama, o pritajenom rasizmu, ali i o toleranciji, o ljubavi i mržnji. Putujući Europom, Karl-Markus Gauß približava nam naše susjede, one od kojih okrećemo glavu ili one za koje i ne znamo da postoje. Europa – neotkriveni kontinent studije su o životu, itekako potrebne u vrijeme netolerancije, stvaranja zidova i straha. Ovo su putopisi o Europi susjeda i drukčijosti, o kontinentu širokom u shvaćanjima i zanimljivom u različitostima.

“Čitajući njegove knjige, imamo osjećaj da smo voajeri kulturnog egzodusa. Istovremeno ove su knjige upozorenje da raznolikost i toleranciju mogu njegovati samo oni koji brižno čuvaju baštinu i prošlost.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

“Broj malih naroda i etničkih skupina u Europi veći je nego što možemo zamisliti, a ne postoji nitko tko ih toliko točno, s puno ljubavi i književnog znanja umije opisati kao Karl-Markus Gauß, najdarovitiji etnograf našega kontinenta.” - Wiener Zeitung

“Karl-Markus Gauß vodi nas u socijalni međuprostor jedne samo naoko poznate Europe.” - Die Zeit

“Karl-Markus Gauß virtuozan je tragač za korijenima.” - Neue Zürcher Zeitung

Tribina Razotkrivanje s Karl-Markusom Gaußom
12. 2. 2019., KIC, Zagreb 

 1. Tribina Razotkrivanje s Karl-Markusom Gaußom Tribina Razotkrivanje s Karl-Markusom Gaußom U suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, u utorak 12. veljače 2019. u 19 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu (Preradovićeva 5), predstavit ćemo knjigu Europa - neotkriveni kontinentSedam putovanja s fotografijama Kurta Kaindla Karl-Markusa Gaußa. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s njemačkog vodit će Seid Serdarević.