Eksperiment Irene Tot

18,45 €
 • Jezik izvornika: hrvatski

 • Broj stranica: 240

 • Datum izdanja: prosinac 2017.

 • ISBN: 978-953266911-4

 • Naslov izvornika: Eksperiment Irene Tot

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 330 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Svi se svakodnevno mijenjamo. No je li moguće promijeniti se do te mjere da te i bližnji jedva prepoznaju, može li se ta mijena dogoditi u kratkome roku i što sve ona podrazumijeva – promjenu izgleda ili cijele osobnosti? Irena Tot mlada je uspješna žena u ranim tridesetima, no duboko je nezadovoljna svojim životom te odluči promijeniti se, ali za to joj ne trebaju pripravci ni knjige o samopomoći, nego samo čvrsta volja i želja da postane druga i drugačija, da u sebi probudi onu djevojčicu, onu snagu koju je nekada imala, a koja se putem zagubila. Eksperiment Irene Tot nije samo priča o djevojci, priča je to i o njezinoj obitelji te o potrazi za ljubavlju, koju će doživjeti s nekim s kim se najmanje nadala. Priča o narančastome mačku Alfu, Ireninu neprilagođenom bratu Filipu te njihovim roditeljima, ambicioznoj, hladnoj majci i mekanome ocu koji ipak odluči potražiti sreću s drugom ženom.

Je li promjena moguća, trebamo li je se bojati, kamo će nas ona odvesti, jesu li nam sve mogućnosti otvorene ili smo zarobljeni u svojim predrasudama, obiteljskim i društvenim normama, samo su neka od pitanja na koja intrigantan, uzbudljiv i napet prvi roman Korane Serdarević pokušava odgovoriti.

Eksperiment Irene Tot dirljiv je, snažan, hrabar i provokativan roman o najdubljim pitanjima svakoga čovjeka, roman koji rastvara junakinju i pokazuje da se promjene ne trebamo bojati, već da u nju trebamo beskompromisno i hrabro kročiti.

“Mogu bilo što. Na stubištu svoje zgrade susrećem Anu, susjedu koja je nedavno rodila, udana je i dobro zaposlena. Pozdravlja me uvijek punih ruku, dijete joj se migolji pod prstima, na kolicima vise vrećice s hranom, suprug joj puno radi, dolazi kasno, ona spava malo, ali proći će, to je samo period, a dijete je blagoslov. Ana ne može bilo što, ona mora točno ovo. Meni je bolje nego Ani. Ja sam Irena. Odbila sam biti Ana i promijenila sam se toliko da me poznanici na cesti više ne pozdravljaju. Gotovo nitko me ne prepoznaje. Sada, kad sam već crnokosa, mršava i tamnoputa, zbog posla u stranoj tvrtki postala sam i niža nego ranije. Sva sam se usitnila, ovako slobodna i sama. Još imam novca. Mogu bilo kamo. Ne znam kamo bih.”

Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević
1. 2. 2018., Kino Europa - dvorana Müller, Zagreb 

 1. Korana Serdarević u Bookvici Korana Serdarević u Bookvici U četvrtak 29. studenog 2018. u 20.30 Korana Serdarević bit će gošća tribine Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II). O romanu Eksperiment Irene Tot s Koranom Serdarević razgovarat će Patricija Horvat.
 2. Korana Serdarević u Gradskoj knjižnici Labin Korana Serdarević u Gradskoj knjižnici Labin U okviru Mjeseca hrvatske knjige 2018., Korana Serdarević predstavit će svoj roman Eksperiment Irene Tot u petak 19. listopada u 18.30 na književnom susretu u Gradskoj knjižnici Labin (Rudarska 1/A).
 3. Književni susret s Koranom Serdarević u Koprivnici Književni susret s Koranom Serdarević u Koprivnici U srijedu 23. svibnja 2018. u 19 sati Korana Serdarević bit će gošća književnog susreta u Knjižnici i čitaonica “Fran Galović” u Koprivnici (Zrinski trg 6). U razgovoru s moderatorom Edijem Matićem Korana Serdarević predstavit će svoj roman Eksperiment Irene Tot.
 4. Razbolio se na trećem semaforu Razbolio se na trećem semaforu Razbolio se na trećem semaforu na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Ništa se nije dogodilo, nije svirala nikakva glazba, nije vidio kroz prozor ništa tužno, nije čak ni padala kiša. Zapravo, dan je bio dobar. Vraćao se kući i bio je miran kao i obično. Kad se dogodilo, prvo je osjetio neku prazninu u donjem trbuhu, a onda se rupa raširila prema prsima, napuhala pluća i ostavila ga par sekundi bez daha. Ništa
 5. Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević Na tribini Razotkrivanje u četvrtak 1. veljače 2018. u 19 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska 3, Zagreb) predstavit ćemo roman Korane Serdarević Eksperiment Irene Tot.                  Stvorivši zanimljivu i suvremenu junakinju Irenu koja pokušava unijeti promjene u svoj život, Korana Serdarević napisala je iznimno zan