Dvostruki život Eve Braun

19,90 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 320

  • Datum izdanja: travanj 2022.

  • ISBN: 978-953358453-9

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

  • Težina: 455 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 15,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kako je Eva Braun postala Evom Braun, kako je prelijepa crvenokosa djevojka iz maloga industrijskog gradića rođena kao Marija Markoff postala predsjednicom važne, parapolitičke Udruge Udovica Domovinskog rata i koju su ulogu u tome imali njezini prijatelji iz mladosti – melankolični intelektualac Emil Miler i suprug Bojan Braun, osnivač i voditelj Posebne Postrojbe za Povećanje Spremnosti?
Sve troje odrastalo je u blagostanju kasnoga socijalizma i sanjalo karijere koje će ostvariti u velegradu – liječnica, profesor engleskoga ili uspješni politički radnik. Međutim, promjenom sistema, a potom i početkom rata svatko od njih mora iznova pronaći svoje mjesto, no kome da u tome vjeruju, novim prijateljima ili onima iz vlastitoga grada i djetinjstva? Tko će u tome biti najuspješniji, a tko najsretniji, i mogu li uopće biti i postati sretni?
Dvostruki život Eve Braun opisuje lice i naličje svakoga pojedinca u vrtlogu povijesnih promjena. Sudbine troje Bauerovih junaka savršeno reflektiraju osobne i društvene mijene, želju za moći ili bježanje od odgovornosti, istinsku empatiju i licemjerno bogaćenje na tuđoj patnji... dok se Ludwig Bauer i ovom knjigom potvrđuje kao najveći majstor novopovijesnog romana u nas.

“‘Zato si došao večeras?’
‘Zapravo sam pokušao pobjeći od grižnje savjesti. Od toga što prrreviše vol-lim.’ Emil osjeća kako mu se glas produbio, a suglasnici mu se u ustima spotiču.
‘Idemo pod tuš!’ kaže Eva.
Grimizna barbera, tuširanje i ponovno vođenje ljubavi sasvim su ga uspavali. Više ne može držati ni oči otvorenima. Već spava, ali ipak djelićem svijesti shvaća da ga Eva još uvijek ispituje o Bojanu! Bojan... Bojan...”