Do kraja zemlje

Special cijena 23,77 € Redovna cijena 26,41 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Tatjana Jambrišak

  • Broj stranica: 608

  • Datum izdanja: lipanj 2016.

  • ISBN: 978-953266779-0

  • Naslov izvornika: To the End of the Land

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 835 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 26,41 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Zato što na vrata mogu pokucati u zoru i obavijestiti te o smrti tvojega sina, moraš otići, hodati, pobjeći od te vijesti.

Žena koja od vijesti bježi zove se Ora, a cijeli njezin život mogao bi se ispričati kroz ratove. Šestodnevni, kad je upoznala Avrama i Ilana – ljubav i prijateljstvo koje će trajati zauvijek; Jomkipurski, u kojemu im je sudbina baš njezinim prstima promiješala živote, a nju učinila majkom, i ovaj novi, rat koji joj prijeti uzeti Ofera.

Da bi ga spasila, Ora kreće na put, intimno zavjetno putovanje brdima Galileje, tijekom kojega će Oferovu ocu predati priču o njegovu sinu, a nama nezaboravnu, moćnu pripovijest o roditeljstvu i ljubavi, povijesti i ratu te – iznad svega – o ljudskosti koja nas može otkupiti.

Do kraja zemlje Davida Grossmana nije samo remek-djelo i jedan od najvećih romana našega stoljeća, to je jedna od onih knjiga koje doista mijenjaju svijet. Nabolje.

Hrabar i moćan antiratni roman.
Kansas City Star

Bolno, lijepo, nezaboravno.
– Paul Auster

David Grossman piše s ranjivošću koja je lišena straha, poetično i moćno, senzualno i ljutito, strastveno i nježno. On piše ne samo da bi spasio sebe nego i da bi spasio nas.
Die Zeit

Postoje pisci u čijim riječima prepoznajemo teksturu života. David Grossman takav je pisac.
– Yann Martel

Vrlo rijetko, možda nekoliko puta u životu, otvorimo knjigu, a kad je zatvorimo – ništa više nije kao prije. Do kraja zemlje takva je knjiga. Pročitati je znači biti odveden, rastavljen, dodirnut ondje gdje leži sama naša bit; znači iznova biti pretvoren, kao nakon duge odsutnosti, u ljudsko biće.
– Nicole Krauss

Ovo je knjiga preplavljujuće moći i intenziteta, remek-djelo Davida Grossmana. Flaubert je stvorio Emmu, Tolstoj Anu Karenjinu, a sada smo dobili Grossmanovu Oru...
– Paul Auster

Kao nijedan drugi roman koji sam pročitala, Do kraja zemlje dočarava ono što je majka spremna napraviti da spasi život svojega djeteta.
– Jacqueline Rose, The Guardian

Grossman je pokušao napisati ambiciozan roman o velikim temama – o ljubavi, intimnosti, ratu, sjećanju i strahu pred osobnim i uništenjem čitava naroda – i u svojoj je namjeri u potpunosti uspio.
– Linda Grant, The Independent

Knjiga o očaju koja nekim čudom ne prouzrokuje očaj, knjiga o smrti koja tvrdoglavo inzistira na životu, Do kraja zemlje, kao i sva velika književnost, čin je velikodušnosti, koji se otvara prema svakoj ljudskoj mogućnosti.
The Washington Post