Djevojka koja je morala umrijeti

19,99 €
 • Jezik izvornika: švedski

 • Prijevod: Sandra Ljubas

 • Broj stranica: 304

 • Datum izdanja: kolovoz 2019.

 • ISBN: 978-953358153-8

 • Naslov izvornika: Hon som måste dö

 • Vrsta uveza: meki

 • Visina: 225 mm

 • Težina: 440 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 8,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Drugo izdanje!

Lisbeth Salander – posebna, drugačija, nezaustavljiva djevojka s tetovažom zmaja – nestala je. Prodala je svoj stan u Stockholmu, ne javlja se na mejlove. Nikome nije rekla gdje je i nitko ne zna da je napokon odlučila postati lovac, a ne biti više lovina.
Nepoznati beskućnik koji je stalno spominjao švedskog ministra obrane i tajnu koju mora o njemu izreći pronađen je mrtav u parku u središtu Stockholma s telefonskim brojem Mikaela Blomkvista u džepu. Tko je taj čovjek o kojemu nema nikakvoga traga, koje tajne krije njegova smrt i hoće li se zbog nje zatresti vrh švedske vlade i industrije?
Djevojka koja je morala umrijeti, veliko finale serijala Millennium, propituje političke skandale i međunarodne igre moći u koje su uključene ruske tvornice trolova, govor mržnje, lažne vijesti te jedna davna ekspedicija na Mount Everest. U posljednjem romanu iz serijala Millennium koji potpisuje David Lagercrantz najomiljeniji istraživački novinar Mihael Blomkvist žrtvovat će se, a Lisbeth Salander u nezaboravnom će se klimaksu suočiti s nemezom koja je prati cijeli život.

"Larsson je svoj serijal Millennium planirao vrlo ambiciozno, u čak deset knjiga. U Lagercrantzovim rukama ta se ambicija realizirala."
Washington Post

"Neki su književni junaci odveć popularni da bi umrli... Lagercrantz radi izvrstan posao. Teško je zamisliti nastavak vjerniji originalu od njegova."
Wall Street Journal

"Lagercrantz ne posustaje... Larssonovi fanovi nipošto neće biti razočarani."
Kirkus Reviews

 

Tribina Razotkrivanje s Davidom Lagercrantzom
Festival svjetske književnosti 2019.
9. 9. 2019., Hrvatski glazbeni zavod, Zagreb

 1. Serijal Millennium – više od 100 milijuna prodanih primjeraka Serijal Millennium – više od 100 milijuna prodanih primjeraka Knjige iz megapopularnog serijala Millennium dosad su prodane u više od stotinu milijuna primjeraka. Posljednji nastavak serijala, njegovo grand finale, bit će objavljen širom svijeta 22. kolovoza. "Već je nekoliko godina poznata činjenica da je serijal Millennium jedan od najuspješnijih književnih serijala na svijetu u moderno vrijeme, ali sada smo prešli tu magičnu granicu s prodanih sto milijuna primjeraka, a doći do te točke i dal