Careva djeca

3,98 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Dijana Štambak

  • Broj stranica: 484

  • Datum izdanja: listopad 2009.

  • ISBN: 978-953266110-1

  • Naslov izvornika: The Emperor’s Children

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 660 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 3,98 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Radnja romana Careva djeca odvija se u New Yorku 2001., u mjesecima prije i nakon terorističkih napada 11. rujna. U gradu mondenih klubova, popularnih restorana i minijaturnih stanova s kojih puca glamurozan pogled, troje tridesetogodišnjaka, prijatelja s prestižnog sveučilišta, pokušava ostvariti svoje životne ciljeve zadane visokim ambicijama. Danielle je televizijska producentica koja se umjesto revolucijom bavi liposukcijom, Julius je književni kritičar koji radi kao tajnik, a Marina je bivša manekenka i kći cijenjenog i naizgled beskompromisnog publicista Murraya Thwaitea koja pokušava dovršiti knjigu eseja o dječjoj modi. Međutim, naposljetku se moraju suočiti sa surovom stvarnošću i vlastitim iluzijama. Višestruko nagrađivana američka spisateljica Claire Messud u duhovitom i inteligentnom romanu o sazrijevanju vodi čitatelja s lakoćom kroz labirint odnosa i moralno dvojbenih motiva svojih junaka, ironično propitujući bajku o američkom snu. Roman Careva djeca nominiran je za prestižnu nagradu Man Booker, a Ron Howard prema njemu priprema i hollywoodski film.

Ova jedinstvena autorica uspijeva prikazati idealne osobine umjetnika koje je utjelovio Stephan Dedalus u Portretu umjetnika u mladosti uvjerljivije od samog Jamesa Joycea... Careva djeca ogledalo su našeg propalog vremena.
Joyce Carol Oates, New York Review of Books

Veliko dostignuće... Inteligentno i nemilosrdno... O romanu Careva djeca vjerojatno će se još dugo govoriti. Kupite dva primjerka, tako da jedan odmah možete pokloniti prijatelju.
Economist

Ambiciozno, briljantno i drsko... Zapanjujuće širok zamah i razigrana mašta.
Elle

Fascinantno... dok se likovi bave intrigantnim idejama, Claire Messud podvrgava podsmijehu percepciju kulture, klasa i socijalne pokretljivosti. Njezin živ, sočan stil jamči uzbudljivo štivo do zadnje stranice.
USA Today

Snažan, pronicav i iznenađujuće dubok roman ispričan s ironijom koja je istodobno odmjerena kao kod Edith Warton i oštra poput one Toma Wolfea... Sjajno!
Los Angeles Times

Najveća vrlina Careve djece sjajna je mješavina zrelosti i razigranosti. Claire Messud nekako uspijeva stajati na ledenom vjetru kojemu smo svi izloženi i smijati se!
Ron Charles, Washington Post