Na tribini Razotkrivanje

u ponedjeljak 4. veljače 2019. u 20 sati

u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7)

predstavit ćemo knjigu priča 

Glavom kroz zid

Zorana Predina.

Uz goste iznenađenja, razgovor sa Zoranom Predinom vodit će Andrija Škare, a ulomke iz knjige čitat će Frano Mašković.

               

Ulaznica za promociju stoji 40 kuna i vrijedi kao vaučer za kupnju knjige na promociji (od pune cijene knjige s vaučerom se odbija 40 kuna). Ulaznice je moguće kupiti na ovoj poveznici Frakturinog web-shopa i u knjižarama Znanje (Gajeva 1), Menart (Avenue Mall) i Hoću knjigu (City Centar one West) ili naručiti na prodaja@fraktura.hr.

Svakog posjetitelja čeka poklon vrećica s posebnim darovima naših sponzora – Jana, Barcaffe, Nivea, a nakon predstavljanja autor će potpisivati knjige i nastavljamo druženje uz glazbu i mini-domjenak. Medijski pokrovitelji predstavljanja su Radio 101, Tportal, 24sata, tjednik Express i Journal.hr.

               

Nepopravljivi romantik, vječni šaljivdžija, neizliječeni nostalgičar, oštar kritičar, neostvareni košarkaš – sve je to i mnogo više jedan od najvažnijih kantautora, pjesnika i pjevača s ovih prostora Zoran Predin. U svojoj drugoj proznoj knjizi Glavom kroz zid Predin se u tridesetak proznih minijatura suvereno kreće od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma. Svejedno prepričava li stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu ili kada opisuje strah od zubara, u baš svakoj životnoj situaciji on bira teži put, bez zadrške se svrstava na stranu slabih i uvijek pliva protiv struje, ne da bi bio drugačiji, već da bi ostao čovjekom.

Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Opčinjen malim užicima, ljepotom, hranom, glazbom, morem, prijateljstvima, Zoran Predin u ovim pričama daje cijeloga sebe do posljednjeg poljupca, on hoda po stopama nježnoga sjećanja pozivajući na to putovanje i svoga čitatelja i čitateljicu.