Virtualna participativna izvedba Ježenja autorica Neve Lukić (poezija) i Josipe Bubaš (izvedba), koju organizira Hrvatsko društvo pisaca, održat će se u Noći knjige, 23. travnja 2020.

Ja sam štap slijepca.
Svi moji drhtaji postali su tvrdi
Duplje zatvaraju se
oblutkom što nosi ga vjetarZbirka poezije Ježenja (Fraktura, 2020.), autorice Neve Lukić, izvor nadahnuća pronalazi u pojavi ježenja (stanja u kojem su dlačice uzdignute od hladnoće, emocija, groznice, erotskog, estetskog iskustva) kao jedne od najzornijih katalizatora vječna pitanja gdje se nalazimo mi ljudi, kao bića koja balansiraju na granici duhovnog i animalnog. U doba krize korone, kad jedni za druge postajemo virtualni i neopipljivi, a društveni odnosi svode se na različite verbalne, glasovne, tonalne vibracije te vizualne podražaje u odsustvu tjelesnosti, zajedno s vama nastojat ćemo propitati kako se možemo fizički osjetiti pomoću podražaja riječi, slike i tona. Na koje sve načine naša koža može međusobno komunicirati a da nismo u istom prostoru; možemo li gotovo istovremeno osjetiti „točkice na koži“ kao posljedicu naše verbalno-zvukovno-vizualne interakcije?


Pozivaju se zainteresirani da se priključe on-line participativnoj izvedbi poezije iz buduće zbirke Ježenja te stvaranju kraćih vlastitih radova. Svojim reakcijama, kroz zadanu i novonastalu poeziju, sudionici će se pozabaviti ovom temom te nam pomoći kreirati neko novo zajedničko on-line djelo. Na kraju nas i publiku čeka razgovor o iskustvu kroz koje smo zajednički prošli.


Molimo zainteresirane da se prijave do 15.4.2020. na e-mail: [email protected] ili brojeve telefona 092 247 0616 / 091 735 8695


Svi su pozvani, nije potrebno nikakvo iskustvo, već samo duh i tijelo.

 

VRIJEME: Izvedba u 19:00 h. Diskusija u 19:15 h.
MJESTO: www.hrvatskodrustvopisaca.hr  (detalji naknadno)Fotografija: Ksenija Španec