Novosti

 1. Knjižara Fraktura je otvorena!

  Knjižara Fraktura je otvorena!

   Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavili smo – otvaranjem knjižare

   

   

  Knjižara Fraktura

  Ulica kneza Mislava 17, 10 000 Zagreb

  Tel: 01/581-4624

  E-mail: [email protected]

   

   

  Radno vrijeme:

  Ponedjeljak: 9 – 20

  Utorak: 9 – 20

  Srijeda: 9 – 20

  Četvrtak: 9 – 20

  Petak: 9 – 20

  Subota: 10 – 15

  Nedjelja: Zatvoreno  Veselimo se vašem dolasku!

  Više
 2. Mislav Lešić: Naslovnica knjige igra veliku ulogu

  Mislav Lešić: Naslovnica knjige igra veliku ulogu

  Naslovnice knjiga objavljene u okviru projekta Nošenje s nesigurnostima suvremene Europe dizajnirao je mladi slikar Mislav Lešić.

  Mislav Lešić rođen je 1991. u Županji. Nakon završene Opće gimnazije u Županji, 2010. upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Godine 2016. po vodstvom mentora D. Stojnića stječe titulu magistar slikarstva. Sudjeluje na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, od kojih izdvajamo: Erste Fragmenti IX u HDLU-u, Zagreb; Bridges: Nova slika u Laubi, Zagreb; Realizam ćorava sokaka u Galerija Praktika, Split.

  Od 2019. radi kao art direktor u nakladničkoj kući Fraktura.

  S Mislavom smo razgovarali o iskustvu rada na seriji knjiga obuhvaćenih spomenutim projektom.

  Više
 3. Dulje radno vrijeme Knjižare Fraktura u danima sajamskog vikenda

  Dulje radno vrijeme Knjižare Fraktura u danima sajamskog vikenda
  Zbog velikog interesa i kako bi svi mogli kupovati u skladu s epidemiološkim mjerama odlučili smo produljiti radno vrijeme vrijeme knjižare u sajamskom vikendu:

  ???? Subota (14. 11.) radimo od 10 - 21

  ???? Nedjelja (15. 11.) radimo od 10 - 16
  Više
 4. Što su nama sajmovi knjiga?

  Što su nama sajmovi knjiga?

  U mjesecu studenom knjigoljupci tradicionalno imaju razlog za slavlje. Pregršt novih knjiga koje jedva čekaju svoje čitatelje, popusti i akcije, raskoš izbora…

  Sve to imamo i ove godine, u Knjižari Fraktura, Ulica kneza Mislava 17 i na www.fraktura.hr!
  Doživi radost novih knjiga, iskoristi popuste i, zašto ne, na vrijeme kupi blagdanske darove!
  Knjižara Fraktura – najbolje mjesto za knjigu.

  Više
 5. Mišo Grundler: Prevođenje je neprestano širenje vidika

  Mišo Grundler: Prevođenje je neprestano širenje vidika

  U okviru projekta Nošenje s nesigurnostima suvremene Europe, sufinanciranog sredstvima Europske Unije, na hrvatski je preveden roman Spojka, pogled, znak danske spisateljice Dorthe Nors. Roman je s danskog na hrvatski preveo Mišo Grundler.

  Više
 6. Nagrada Risto Ratković za Olju Savičević Ivančević

  Nagrada Risto Ratković za Olju Savičević Ivančević

  Olja Savičević Ivančević dobitnica je ovogodišnje Nagrade Risto Ratković za knjigu poezije Divlje i tvoje, objavljenu u izdanju Frakture. Nagradu dijeli ravnopravno s crnogorskim pjesnikom Saladinom Dinom Burdžovićem, nagrađenim za knjigu Rifat (Almanah, Podgorica).


  Nagradu Risto Ratković od 1973. godine dodjeljuje međunarodna manifestacija Ratkovićeve večeri poezije za najbolju zbirku poezije objavljenu u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
  Na ovogodišnji natječaj stiglo je 58 knjiga poezije, a odluku o dobitnicima jednoglasno je donio međunarodni žiri u sastavu Pavle Goranović, predsjednik, i članovi Jovana Bojović iz Crne Gore, Dobrivoje Stanojević iz Srbije, Ivica Prtenjača iz Hrvatske i Elvedin Nezirović iz Bosne i Hercegovine.
  Prema riječima tajnika žirija Edina Smailovića, žiri je imao težak zadatak, ali napravio je dobar izbor jer su „Olja Savičević Ivančević i Saladin Dino Burdžović pjesnici koji su i do sada dobivali značajne nagrade, pjesnici čija je poezija prevođena i dostupna na mnogim stranim jezicima i koji, osim knjiga za koje su ove godine dobili Nagradu Risto Ratković, imaju kvalitetnu pjesničku reputaciju u regionu i šire.“

  Više
 7. Warhol

  Warhol

  Bilo je to važno prvo iskustvo. Dogodilo se prije više od četrdeset godina.

  Ona je imala savršeni glatki trbuh, dvije male šiljaste sise i duge noge preplanule tog ljeta na Mljetu, odakle se vratila dan ranije. U sobi, uz madrac na golom parketu bila je knjiga Divlja misao (autor Claude Lévi-Strauss) i na njoj jedna neprirodno velika kutija šibica. Nikada ranije nisam vidio tako velike šibice. A na zidu je bila fotografija nekog sijedog čovjeka.

  Pitao sam: "Ko ti je ovo?"

  A ona je rekla: "To je Warhol!"

  Po tome kako je izgovorila njegovo ime, znao sam da joj je on bitniji od mene.

   

   

  Više
 8. Maja Weikert: Najljepše je prenositi duh kulture koja me fascinira na drugi jezik

  Maja Weikert: Najljepše je prenositi duh kulture koja me fascinira na drugi jezik

  U okviru projekta Nošenje s nesigurnostima suvremene Europe , sufinanciranog sredstvima Europske Unije, na hrvatski je preveden roman Glad nizozemskog pisca Jamala Ouariachija. Roman je s nizozemskog prevela Maja Weikert.

  Više
 9. Dobrodošli na otvaranje Knjižare Fraktura!

  Dobrodošli na otvaranje Knjižare Fraktura!

  Adresu ćete lako zapamtiti. Doživljaj i iskustvo nećete nikada zaboraviti. Knjižara Fraktura, Kneza Mislava 17.

  Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit ćemo – otvaranjem knjižare!
  Hrabro i nepokolebljivo krećemo u pothvat koji su od nas zahtijevali naši čitatelji, ali i samima sebi ispunjavamo veliku, davnu želju.

  Više
 10. Jorge Bucay: I ovo će proći

  Jorge Bucay: I ovo će proći

  U vrijeme nesigurnosti, neizvjesnosti i straha, u vrijeme kad do nas dolaze proturječne informacije i katkad smo zbunjeni i ne znamo kome vjerovati, u vrijeme kad shvaćamo da počinju vrijediti neka nova pravila i da davno izgrađeni sustavi vrijednosti možda više nisu onoliko čvrsti koliko smo mislili da jesu, važno je imati nešto u što se možemo pouzdati. Važno je pronaći mir i utjehu i ne zaboraviti na sebe.

  Svi se s ovakvom situacijom susrećemo prvi put, ona je u našim životima novost i nepoznanica, a kako bismo se u tom novom lakše snašli, može nam pomoći savjet Jorgea Bucaya, glasovitog psihoterapeuta i pisca, poznavatelja ljudske duše čije su priče promijenile život milijunima.

  Više

Stavke 1-10 od 229

Prikaži po stranici