Dva Frakturina autora osvojila su Nagradu Mirko Kovač za 2018. godinu: za najbolji roman nagrađena je Skica u ledu Josipa Mlakića, a Maksimir i Mirogoj Sinana Gudževića najbolja je knjiga eseja.

Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se u četiri kategorije za djela objavljena ili prvi put prikazana u prethodnoj kalendarskoj godini na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, pa je tako nagrada za najbolje djelo mladog autora pripala Kristini Gavran za roman Gitara od palisandra, a u kategoriji za najbolji scenarij nagrađen je Ti imaš noć Ivana Salatića.

Nagrade su dobitnicima uručene 28. rujna na svečanoj dodjeli u rovinjskom Kazalištu Antonio Gandusio, u okviru šestih Dana Mirka Kovača koji su se u Rovinju održali od 26. do 29. rujna 2019. 

Ovogodišnji članovi žirija bili Vlaho Bogišić (predsjednik žirija), Predrag Antonijević, Enver Kazaz i Dragan Radulović, dok su izbornici za pojedine kategorije bili Mića Vujičić (roman), Tomislav Brlek (esej), Srđan V. Tešin (djelo mladog autora) i Bruno Kragić (scenarij).