Na tribini Razotkrivanje,

u srijedu 12. lipnja 2019. u 18 sati,

ugostit ćemo nizozemskog pisca

Ernesta van der Kwasta

i predstaviti njegov roman

Sladoledari.

U Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5)

razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Seid Serdarević.

Program se održava uz potporu Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i Nederlands Letterenfonds / Dutch Foundation for Literature.

               

Na pitanje može li povijest sladoleda biti topla, može li nas ugrijati osvjetljujući one tajne predjele koje dijelimo svi, pričajući o sumnjama i očekivanjima, o ljubavi i obitelji – fantastični Sladoledari imaju samo jedan odgovor: kategorično da!

Je li sladoled ikome donio nesreću? Je li se zbog njega netko posvadio, udaljio, ozlovoljio? Je li odgovarajuća kombinacija okusa ikoga otjerala na drugi kraj svijeta, natjerala u podrum, ili – ne daj bože – u pjesništvo? Postoji li na ovom svijetu osoba koju sladoled – makar na jedan sladak trenutak – nije učinio sretnom? U svome međunarodno uspješnom romanu Sladoledari Ernest van der Kwast odat će nam sve, a njegova priča o obitelji Talamini, glasovitoj dinastiji sladoledara-umjetnika, i njezinoj crnoj ovci Giovanniju, koji svoj životni poziv pronalazi u poeziji i putovanjima, osvojit će nas duhovitošću i poetičnošću.