Adresu ćete lako zapamtiti. Doživljaj i iskustvo nećete nikada zaboraviti. Knjižara Fraktura, Kneza Mislava 17.

Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit ćemo – otvaranjem knjižare!
Hrabro i nepokolebljivo krećemo u pothvat koji su od nas zahtijevali naši čitatelji, ali i samima sebi ispunjavamo veliku, davnu želju.

Najbolja literatura, naš slogan i naš program, u knjižari će dobiti i svoju fizičku dimenziju. Ondje ćete moći pronaći naša izdanja, izabrana izdanja drugih nakladnika, najbolju, relevantnu beletristiku i publicistiku, stripove i monografije. O svakoj knjizi ćete moći porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Naša knjižara bit će prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće, i bolje nego kod kuće!

 Tom osjećaju pridonijet će i vrhunska kava Barcaffe, prilika da se smjestite u udobni kutak i uz šalicu aromatičnog, mirisnog napitka slobodno listate i proučavate bilo koju knjigu koja vam privuče pozornost. Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige itekako će imati što ponuditi i u večernjim satima jer će se u Knjižari Fraktura organizirati razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, diskusije o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 (znamo, zapamtili ste adresu!) novi je nezaobilazni punkt u kvartu u kojem se štošta može vidjeti i doživjeti. U njezinu toplom, pomno osmišljenom interijeru uvijek ćete se osjećati ugodno, a ako vam pogled pobjegne prema stropu – imat ćete što vidjeti! Čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti – pogledajte i prepoznajte o kojim je djelima riječ!

Nasuprot smo Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini gimnazija u Križanićevoj i preko puta zgrade u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. Blizu je i nekadašnja redakcija Poleta, susjed nam je Kinoklub Zagreb, a iza ugla je i Oris kuća arhitekture. To je okruženje koje nas raduje i potiče, sretni smo što svima onima koji tu žive ili tuda prolaze pružamo još jednu mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme.

Knjižara Fraktura postat će istinska kuća književnosti, kuća u koju je svatko dobrodošao!

Vidimo se na otvaranju 4. srpnja!