Blizina svega

Special cijena 7,00 € Redovna cijena 17,12 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 208

  • Datum izdanja: siječanj 2020.

  • ISBN: 978-953358191-0

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Vožnja vlakom ili autobusom, odlazak u grad, na posao, na kavu ili liječniku... Iz mnoštva prepoznatljivih, svakodnevnih “sitnica” izrasta Blizina svega, knjiga čije smo momente i sami proživjeli – možda baš jučer ili prije sat vremena. Kao kroz leću kamere kakva nikad neće biti izmišljena, Ante Zlatko Stolica otkriva nam magiju trenutka, začudnost običnosti, nenamjernu duhovitost svakodnevice.
“Blizina svega” izraz je koji se često može vidjeti u oglasima za prodaju ili iznajmljivanje nekretnina. Poželjna kvalifikacija koja mogućem stanaru govori da je sve što mu treba za neki budući miran i ugodan život tu, blizu, na svega par koraka. Vrtić, škola , tržnica, bolnica ... Ante Zlatko Stolica povremeno ga upotrebljava sasvim doslovno, ne samo zato što su iznajmljeni stanovi u kojima živi često daleko od svega nego i zato što je od splitskog Sućidra, u kojem je odrastao, do Zagreba , u koji se preselio, put istovremeno i dug i kratak.
No “blizina svega” nije samo fizički prostor, već i ono nešto u nama, teško izrecivo, što možda možemo dokučiti samo uz knjige, glazbu, filmove. Ako nam u tomu pomognu, kažemo za njih da su “dobri”. Blizina svega nesumnjivo je takva knjiga – knjiga uz koju ćete se osjećati više čovjekom. Teško je zamisliti važnije postignuće.

Tribina Razotkrivanje s Antom Zlatkom Stolicom
24. 2. 2020., Kinoteka, Zagreb

  1. Frakturina Noć knjige 2020.: Semezdin Mehmedinović i Ante Zlatko Stolica Frakturina Noć knjige 2020.: Semezdin Mehmedinović i Ante Zlatko Stolica U Noći knjige 2020., u četvrtak 23. travnja u 19 sati, u virtualnom prostoru, na Frakturinu Instagramu susrest će se u razgovoru uživo Semezdin Mehmedinović i Ante Zlatko Stolica. Dvojica pisaca bliskih senzibilitetom i pristupom, a udaljenih tek trivijalnostima kao što su dob i geografija, u razgovoru jedan na jedan, bez posrednika, razgovarat će o knjigama i pisanju, o utjecajima i motivima, ali i o neknjiževnim temama.
  2. Andrija Škare: Knjiga o posve običnom životu i slasnim kriškama svakodnevice Andrija Škare: Knjiga o posve običnom životu i slasnim kriškama svakodnevice Nastavlja se Frakturin Dekameron, koji sadržava desetpriča o knjigama što će ih u narednim danimaispripovijedati gospe i mladići iz vaše Frakture: ČETVRTA PRIČA O KNJIZIAnte Zlatko Stolica, Blizina svegaO knjizi piše urednik Andrija Škare:
  3. Ante Zlatko Stolica na Razotkrivanju Ante Zlatko Stolica na Razotkrivanju U ponedjeljak 24. veljače 2020. u 19 sati na tribini Razotkrivanje gostuje  Ante Zlatko Stolica. U zagrebačkoj Kinoteci (Kordunska 1) predstavit ćemo njegovu knjigu Blizina svega. Razgovor s Antom Zlatkom Stolicom vodit će urednik Andrija Škare.                 Vožnja vlakom ili autobusom, odlazak u grad, na posao, na kavu ili liječniku... Iz mnoštva prepoznatljivih, svakodnevnih “sit