Belladonna

Special cijena 141,66 kn Redovna cijena 157,40 kn
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 320

  • Datum izdanja: listopad 2012.

  • ISBN: 978-953266408-9

  • Vrsta uveza: tvrdi

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 640 g

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 200,00 kuna.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Andreas Ban je pisac i psiholog, nadasve intelektualac prepun empatije, no njegov se svijet već godinama urušava, a kada odlazi u bijednu mirovinu i sazna da je bolestan iznova sagledava krhotine svoga života i života svojih prijatelja. U borbi s bolešću i starošću Andreas Ban je i ciničan i moćan, i dok prekapa po vlastitoj prošlosti susreće se s pričama obespravljenih, proganjanih, bespomoćnih... te se pritom beskompromisno razračunava s najrazličitijim tabuima. 

U Belladonni Daša Drndić ispituje i do krajnjih granica dovodi teme bolesti i (ne)mogućnosti življenja (i umiranja) u današnjem, potpuno dehumaniziranom svijetu i u vremenima kada su starost i bolest nešto sramotno te kada se propagiraju isključivo vječna mladost i bezgranična ljepota. Belladonna je djelo u kojem se isprepliću stvarno i fikcionalno, autobiografsko i izmišljeno, a Andreas Ban je istinski junak našeg doba – on je intelektualac odbačen od društva koje pod krinkom korektnosti zatire mogućnost kritičkog mišljenja.

Nagrada Kiklop 2013. za prozno djelo godine

Čitaj u e-izdanju!

  1. Daši Drndić nagrada za najbolju žensku književnost u prijevodu Daši Drndić nagrada za najbolju žensku književnost u prijevodu Nagrada Warwick Prize for Women in Translation koja se dodjeljuje za najbolju žensku književnost u prijevodu objavljenu u Velikoj Britaniji ove je godine dodijeljena Daši Drndić za roman Belladonna. Roman je na hrvatskom jeziku prvi put objavljen 2012. u izdanju Frakture, a na engleski jezik ga je prevela Celia Hawkesworth i ove ga je godine objavila nakladnička kuća MacLehose Press.