Yuri Herrera

Yuri Herrera rođen je 1970. u Actopanu u Meksiku. Već ga je njegov prvi izuzetni roman O poslovima kraljevstva (Trabajos del reino, 2008.), za koji je nagrađen Dvonacionalnom nagradom za roman Border of Words, pretvorio u mladu nadu latinskoameričkih književnosti, a za isto mu je djelo žiri sastavljen od sto pripadnika španjolskoga izdavačkoga kruga dodijelio nagradu Drugi glasovi, drugi prostori za najbolji roman na španjolskom jeziku te godine.
Drugim romanom Znaci koji prethode smaku svijeta (Señales que precederán al fin del mundo, 2009.) ušao je u finale nagrade Rómulo Gallegos 2011. i potvrdio se kao pisac najvećega svjetskog dosega. Osim prijevoda na više svjetskih jezika roman je 2016. proglašen najboljim proznim djelom prevedenim na engleski jezik i objavljenim u Velikoj Britaniji.
Godine 2013. objavio je roman Razmjena tijela (La transmigración de los cuerpos), koji s prethodna dva predstavljamo u Baladama o teškim vremenima. Yuri Herrera sada predaje na Sveučilištu Tulane u New Orleansu.

Kupujte po
Opcije kupovine
Kategorija
 • Bestseler
  • Akcije
 • Hit-knjige već od 3 eura
  • Knjige po 5 eura
 1. Balade o teškim vremenima
  Balade o teškim vremenima
  Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €