Branko Kostelnik

Novinar, publicist i glazbenik, rođen u Osijeku 1961. godine. Prvi tekst objavio je u Glasu Slavonije 1978. U osamdesetima je bio stalni suradnik HRT Studija Osijek gdje je na radiju i televiziji uređivao i vodio niz emisija i priloga iz glazbe, kulture i pop kulture. Bio je urednik kulture i glavni i odgovorni urednik omladinskog lista TEN (1985.-1990.) te urednik kulture i glavni urednik Osječkog tjednika (1990.-1991.).
Magistrirao je sociologiju kulture na Sveučilištu u Ljubljani. Radi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Tijekom devedesetih i pčetkom 2000-ih tekstove, eseje, intervjue, kritike i recenzije s područja glazbe i pop kulture i suvremene umjetnosti objavljuje na Radiju 101 te u listovima Danas, Nedjeljna Dalmacija, Pop extra, Nedjeljni Vjesnik, zatim u Vijencu, Zarezu, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Globusu, Dnevniku te u časopisima Elle, Quorum, Rijeka, Balkanis i Konture.
Utemeljitelj je i leader art rock grupe RODERICK koja u u devedesetim djeluje pod imenom RODERICK NOVY (5 samostalnih albuma, 4 kompilacije). Autor je brojnih performancea grupe od kojih je najznačajniji onaj s guruom hrvatske suvremene umjetnosti Ivanom Kožarićem. Suradnik je Enciklopedije hrvatske pop i rock glazbe. Knjiga intervjua Moj život je novi val - razgovori s prvoborcima i dragovoljcima novog vala - na jednome mjestu sakuplja razgovore koje je ovaj istaknuti novinar, glazbenik, glazbeni kritičar i organizator vodio s najvažnijim sudionicima novoga vala.

Kupujte po
Opcije kupovine
Kategorija
 • Publicistika
  • Umjetnost i kultura
   • Eseji
   • Glazba
 1. Eros, laži i pop rock-pjesme
  Eros, laži i pop rock-pjesme
  Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn
 2. Popkalčr
  Popkalčr
  Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn
 3. Moj život je novi val
  Moj život je novi val
  Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn