Preuzmite Fotografiju Christopher Sturman
© Christopher Sturman

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain (New York, 1956. - Strasbourg, 2018.) je završio Američki kulinarski institut te vodio newyorške restorane Supper Club, One Fifth Avenue, Sullivan’s i Brasserie Les Halles. Pisao je za New York Times, The Times, Face, Black Book, Independent, časopis Food Arts i druge. Njegov poznati članak “Nemojte jesti prije nego to ovo pročitate”, objavljen 1999. u The New Yorkeru, pobudio je golem interes u Americi i Velikoj Britaniji te ga potaknuo na pisanje slavnih knjiga Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly (u hrvatskom prijevodu Dosje kuhinja) i The Nasty Bits (u hrvatskom prijevodu Opaki zalogaji), nemilosrdno otvorenih gastronomskih ispovijedi.
Godine 2001. Anthony Bourdain putovao je svijetom u potrazi za “ekstremnom kuhinjom”, a knjiga koja je potom nastala, Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal (u hrvatskom prijevodu Kuharovo putovanje), postala je bestseler u Americi i Velikoj Britaniji te 2002. osvojila nagradu za najbolju knjigu o hrani. Napisao je još kriminalističke romane Bone in the Throat, Gone Bamboo i The Bobby Gold Stories, povijesni roman Typhoid Mary i kuharicu Les Halles Cookbook. Bio je jedan od najboljih svjetskih šefova kuhinje. Televizijsku je slavu stekao serijalom o kuhanju i svjetskim restoranima Anthony Bourdain: No Reservations u sklopu kojeg je posjetio Hrvatsku 2012. Serijal se isprva prikazivao na Food Networku, a danas se emitira na Travel Channelu. Uz televizijsku je seriju 2007. objavio i istoimenu knjigu. 

  1. Sirove slasti
    Sirove slasti
    Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn
  2. Opaki zalogaji
    Opaki zalogaji
    Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn
  3. Kuharovo putovanje
    Kuharovo putovanje
    Special cijena 131,36 kn Redovna cijena 145,95 kn
  4. Dosje kuhinja
    Dosje kuhinja
    Special cijena 45,00 kn Redovna cijena 50,00 kn