América

Special cijena 18,80 € Redovna cijena 20,89 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Ivana Šojat

  • Broj stranica: 376

  • Datum izdanja: rujan 2012.

  • ISBN: 978-953266400-3

  • Naslov izvornika: The Tortilla Curtain

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 665 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 20,89 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Delaney Mossbacher živi ugodnim životom pisca eseja o prirodi, a njegova supruga Kyra bavi se nekretninama. Smatraju se liberalnim humanistima i žive u elitnom naselju u rubnom području Los Angelesa. Jednog dana na putu prema centru za recikliranje, jureći kroz kanjon svojim ulaštenim japanskim automobilom s personaliziranim tablicama, Delaney udari sitnu spodobu koja u samoubilačkom trku prelazi cestu. To je Cándido Rincón, ilegalni meksički imigrant koji se sa svojom sedamnaestogodišnjom trudnom ženom Américom skriva u kanjonu i na cestu izlazi samo u potrazi za poslom na neformalnoj burzi rada. Premda se isprva čini da je Delaney, osim što ga muči grižnja savjesti, problem riješio isplativši Cándidu dvadeset dolara kao naknadu za pretrpljeni bol, budućnost će njihove sudbine ispreplesti na razne neočekivane načine, a uvjerenja dovesti u kušnju.
Slavni američki romanopisac T. C. Boyle punu je afirmaciju stekao upravo zahvaljujući svom romanu América, u izvorniku objavljenom pod nazivom The Tortilla Curtain. Ovo je tragikomični i ironični prikaz života suvremene američke srednje klase i ilegalnih emigranata u kojem autor zadržava distancu ne odabirući stranu, što je izazivalo brojne kontroverze, ali mu i priskrbilo titulu jednog od najboljih živućih američkih romanopisaca i dostojnog nasljednika Johna Steinbecka.

Neodoljiva priča o nerazumijevanju, predrasudama i zajedničkoj tragediji.
Jeff Kunerth, The Chicago Tribune

Boyle uspješno osvaja naslovnice i nasljeduje slavnu američku tradiciju društveno angažiranog romana. Knjiga koju trebamo cijeniti dok kroz svoje zatvorene prozore zurimo u strance, a u sebi podižemo zidove.
The Boston Globe

Ova knjiga leži na zasadama kulta hipokrizije. Duhovito i bolno Boyle detaljno prikazuje samodopadnu prazninu koju nosi "imati" i okrutnu bijedu koju nosi "nemati".
Barbara Kingsolver, The Nation

Duboka i tragična priča koja ne pokazuje samo propast američkog sna nego i same Amerike.
Janet St. John, Booklist

Čitajući Boylea, prisjećate se niza velikih satiričara: od Swifta do Twaina, od Waugha do Woodyja Allena.
Anita Finkel, Baltimore Sun

Ovaj je roman kombinacija konkretnih opisa, pripovjednog žalca i emocionalnog pristupa te potvrđuje autorovo mjesto među najboljim američkim pripovjedačima.
Anthony Quinn, Daily Telegraph

Izvrsno pokazuje što se događa liberalnom humanizmu kad se zaboravi humanost.
Tobias Jones, London Literary Review